+36 30 949 2700 szaz.geza@human-aspect.hu

Nehezen talál új munkatársat?

Nehezen talál új munkatársat?

ÁLLÁSINTERJÚ_v2

Hirdetése elveszik a sok hasonló lehetőség között?

Ön szerint is komoly munkaerőhiány van Magyarországon?

Úgy érzi, hogy nehéz manapság új munkaerőt találni?

Nem találja meg a legjobb jelölteket?

ÖN TUDTA?

A KSH adatai szerint 2017. második negyedévére a hivatalosan bejelentett üres álláshelyek mértéke majdnem elérte az 50.000-et. A valós üres, betöltetlen álláshelyek száma ennél valószínűleg sokkal magasabb, egyes becslések szerint akár a 100.000-et is elérheti.

A másik rémisztő adat, hogy egy banki felmérés alapján a KKV szektor 2/3-a folyamatosan munkaerő problémákkal küzd.A fentiek alapján jogosan lehetne a helyzetet MUNKAERŐHIÁNYNAK titulálni, azonban tapasztalatom szerint sok esetben nem erről, hanem a munkavállalókért folytatott fokozódó, és egyre élesebb versenyről van szó! 

Egy valami bizonyos: ebben a megváltozott munkerőpiaci helyzetben a régi, kényelmes, szakértelmet nélkülöző technikák nem, vagy csak minimális mértékben működnek!

Mit szólna hozzá?

Ha nem kellene megbízásokat visszamondania csak azért, mert nem talál megfelelő munkatársat, akikkel a feladatot el tudná látni?

Ha több, releváns jelölt közül tudna választani, és nem kellene valakit csak azért felvennie, mert nincs más szóba jöhető jelölt?

Ha az álláshirdetés megírása, és a jelöltek kutatása helyett a legnagyobb hasznot hozó feladataira tudna fókuszálni?

business-1989130_960_720

Akiknek már segítettem!

Miben tudok segíteni?

Álláshirdetés összeállítása

mely egyedi, célcsoportra szabott, informatív

Kreatív dizájn készítése

mely támogatja a hirdetés üzeneteit

Hirdetési csatornák felkutatása

hogy valóban elérje azokat, akiket szeretne

Álláshirdetés publikálása

hogy a lehető legtöbb jelöltet elérhesse

Jelentkezések kiértékelése

ha nincs ideje a CV-k olvasgatására

Jelöltek kutatása

hogy a passzív álláskeresők is képbe kerüljenek

Jelöltek direkt megkeresése

ha a piacon már valóban nincs könnyen elérhető szakember

Interjúszervezés és egyéb adminisztráció

ha nincs ideje ezekkel foglalkozni

Kompetenciamérő feladatok összeállítása

mert egy interjúnál többet mutat egy feladat megoldása

Három érv, amiért ez megéri Önnek!

Nem kell a hirdetés kitalálásával, megfogalmazásával, vagy a jelöltek felkutatásával bíbelődnie. Helyette foglalkozhat olyan feladatokkal, melyek cége számára bevételt eredményeznek.

Az alkalmazott technika minden esetben pozícióra szabott. Így Ön mindig csak azokért a szolgáltatás elemékért fizet, amik a hatékony toborzási és kiválasztási folyamathoz szükségesek.

A jelenlegi piaci versenyben a mikró- és kisvállalkozásoknak is szüksége van professzionális eszközökre és technikákra, ezért szolgáltatási díjaimat is a KKV szektor anyagi lehetőségeihez igazítom.

Miért válasszon engem?

Száz_Géza_003_2013_02_25_10x15cm_vágott

Tíz év - különböző szektorok - eltérő méretű cégek

Több, mint 10 éves szakmai pályafutásom során - melyet különböző méretű és iparágakban tevékenykedő cégeknél HR szakterületen szereztem - mindig a fejlődés és a fejlesztés inspirált. Dolgoztam 70 fős magyar tulajdonú piacvezető tréning és tanácsadócégnél, de ezer fő feletti multinacionális kereskedelmi áruházláncnál is. Tevékenykedtem fejvadászként egy mikrovállalkozásnál, és értékes tapasztalatokat gyűjtöttem a közszférában is.

Küldetésem

Hiszem, hogy a gazdasági eredményesség alapját a mikro- és kisvállalkozások, azok vezetői és az ott dolgozók teremtik meg. Ugyanakkor azt látom, hogy a legtöbb tanácsadó nem, vagy csak kevésbé segíti ezt a vállalkozói kört. Küldetésemnek tekintem, hogy azt a tudást és tapasztalatot, amit eddig sikerült felhalmoznom, átadjam, megosszam a mikro- és kisvállalkozásokkal fejlődésük, növekedésük, előrehaladásuk érdekében. Legyen szó bármilyen, az ott dolgozókat érintő kérdésről, vagy éppen új munkatársak megtalálásáról.

 
 

Önnek is segítetek?

Kérem, adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessem Önnel a kapcsolatot a részletekkel kapcsolatosan!